Tast de vins i caves Canals & Munné

Feia temps que teniem pendent aquest post però no ens en hem oblidat. El 18 de setembre del 2019 vam compartir taula amb amics hostalers i la gent de Canals & Munné.

En els últims anys ha guanyat diverses Grans Medalles d’Or, Or i Plata, a diferents certamens nacionals i internacionals que han fet catapultar la marca al prestigi més alt del sector. Les últimes, al concurs Mundial de Brussel·les, com a millor cava del certamen.

En aquesta ocasió aquests són els vins i caves que vam tastar:

INSUPERABLE BRUT
Macabeu 40%, Xarel·lo 30% i Parellada 30% envellit 25 mesos. Aspecte i color: groc pàl·lid; bombolles de perla fina que formen múltiples collars i mantenen l'anella en la copa. Aroma: agradablement fresc; varietals i florals.
Amb aquest cava vam iniciar la trobada, perfecte per anar fent boca mentre esperavam l'arrivada dels comensals i picar alguna cosa.

LOLA ROSE PINOT NOIR - BRUT
100 % Pinot Noir envellit 20 mesos. Color vermell Rubí, perlatge fi i constant. Miscel.lania de frescos fruits vermells ( maduixes, cireres, mores ...) elegant perfum de roses i fons de herbes del bosc del Penedès. Intens sabor de fruita, voluptuós, equilibrat, fresc i persistent. Dolçor equilibrada.

DIONYSUS BRUT NATURE ECO
De vinyes ecològiques, hem elaborat aquest Cava. Per el seu envelliment es un cava Reserva. 
60% Xarel.lo, 30% Chardonnay i 10% Macabeu. Envellit un mínim de 20 mesos. De color groc pàl.lid, afruitat amb bombolla petita i persistent. Aroma suau amb fons florals. Gust sec. 
Per maridar aquests primers caves, el Ferran ens va preparar una amanida de Verd Donzella amb crema de formatge, sobrassada i reducció de Mòdena.

ADN CANALS BRUT NATURE
Gràcies al seu llarg repòs és un reserva que conserva la delicadesa dels fruits i les flors varietals. Macabeu 40%, Chardonnay 30% i Parellada 30% envellit durant 45 mesos. Aspecte i color daurat de palla; bombolla petita i constant que forma una lleugera corona. Aroma suau amb fons florals. Sabor: sec i amb un postgust intens i llarg. Paladar afruitat

Una espectacular cassola de xipironets amb cigrons i botifarra esparracada de Lleida, va l'acompanyament d'aquest gran cava. Com que no n'hi va haver prou... vam haver d'obrir el següent:

BLANC PRINCEPS MUSCAT
100 % Muscat. Vi de color groc pàl.lid. Afruitat i aromàtic. Suau, equilibrat i harmònic.

I per acabar, les postres: Figues de carabasseta amb sorbet de vainilla i conyac flambejat i l'ultim cava del dia:

INSIGNIA GRAN RESERVA -BRUT
Xarel·lo 50%, Macabeu 30% i Parellada 20% envellit 35 mesos. Color: daurat de palla. Aroma: càlid i intens, a causa del seu llarg envelliment. Sabor: rodó, equilibrat, amb molt bon postgust i una correcta acidesa
En fi, una gran nit que ja us podeu imaginar que no va acabar aquí. Molty agraits a la família Canals & Munné i al Ferran Accensi. Ep. Si voleu comprar aquests caves, contacteu amb ell.

Salut, bon aliments i fina la propera... Nou tast cerveser a la vista.

Tast Canals & Munné


Comentaris