Maridatge i tast de cerveses del Grup Mahou-SanMiguel

6 cerveses del Gurp Mahou-San Miguel maridades amb 6 plats diferents van ser els protagonistes d'una nova gastronòmica nit al celler de la Font de l'Aiguardent.

El brand enbassador de la multinacional cervesera, Lorenzo García, va realitzar una formació-repàs de cultura cervesera (ingredients, processos, estils...) i una rera altra, anava introduint detalls de cada cervesa alhora que maridavem amb degustacions de platets elaborats pel QR cafè. A saber...



1. MAHOU 0,0 TOSTADA

Sorprèn per contenir tot el sabor de les maltes torrades i l'ànima cervesera de Mahou a una cervesa sense alcohol. Tons ambarins amb reflexos daurats del torrat de les maltes. Destaca per un perfil aromàtic a cereal torrat, a escorça de pa. Amb notes inicials de most. També es perceben aromes herbacis de llúpol. No només és una cosa dolça sinó que no té salinitat. Lleugera amargor i certa acidesa. Al final, apareixen el cafè i el caramel amb la presència del malt torrada. Complementa perfectament amb snacks salats per contrast. Si no podem prendre alcohol, és bona companya de carns i peixos rostits.

Maridatge: Ensaladilla russa

2. SAN MIGUEL ESPECIAL (5,4% Vol.)

Cervesa de color groc amb reflexos d'or vell. Ideal com a cervesa d'inici ja que és una cervesa molt refrescant que ajuda a obrir la gana. Amb delicats records a fruites blanques i un fons floral. El record retronasal és suau però prolongat i es mantenen ressons de cereals i llúpols. Equilibrada, de lleugera amargor i subtils notes a pa blanc de l'ordi maltejat. Maridatge perfecte per l'aperitiu, tapes, pinxos, confitats, formatges ... i elaboracions senzilles amb espècies subtils.

Maridatge: Fajita de peus de porc amb verdures saltejades

3. SAN MIGUEL MANILA (5,8% Vol.)

Cervesa especialment lupulada. Lleugera, refrescant i carbonatada mantenint l'essència d'una IPA, marcada pel llúpol, fàcil de consumir per no tenir massa graduació i una amargor pronunciat però no persistent. És la introducció perfecta per fer el pas a ser un expert cerveser. Caracteritzada per aromes de fruita, i notes tropicals, provinents dels seus llúpols exòtics, és perfecta companya de menjars molt especiats o picants així com elaboracions d'estil hindú, oriental ...

Maridatge: Broqueta de filet de porc ibèric amb carxofes teriyaki i nuddles amb secret i verdures yakisoba

4. MAHOU BARRICA ORIGINAL (6,1% Vol.)

Cervesa lager envellida durant 4 mesos en bóta de roure francès. El que li dóna notes de vainilla, coco i ametlla. Una cervesa de tall molt gastronòmic que marida amb plats de certa intensitat sensorial com carns blanques i porc i complementa aquells que inclouen com a ingredient la mel o el foie, així com formatges suaus i untuosos.

Maridatge: Sandwich trufat de mozzarella i pernil.

5. ALHAMBRA RESERVA ROJA (7.2% Vol.)

Cervesa vermella superior, categoritzada com a extra. De baixa fermentació i color rogenc i brillant. Marcat aroma a cereal torrat amb notes afruitades. Llúpol floral lleuger i intensa fragància. Sabor molt intens, complex i característic. Amargor moderat amb equilibrada acidesa i plenitud en boca. De cos dens i lleugera astringència. Carns vermelles, guisats ... postres amb formatges forts.

Maridatge: Entrepanet tendre de galtes esmicolades i pico de gallo

6. MAHOU MAESTRA DUNKEL (6,1% Vol.)

Cervesa Lager fosca, categoritzada com a extra. És una cervesa inspirada en l'estil clàssic alemany Munic Dunkel i creada originàriament el 1890 per Konrad Stauffer, el primer mestre cerveser de Mahou.

El líquid és sotmès a un procés de triple temperat, pel que la cocció del malt es realitza en diverses fases i recipients, controlant l'extracció de les substàncies aromàtiques més delicades de les maltes més fosques, d'aquesta manera, s'eviten les aromes més torrefactes o amargs i li confereix un caràcter únic.

Cervesa de caràcter maltosa amb predomini de les notes torrades, a cafè i xocolata, té un lleuger toc fumat i completa amb notes més complexes a fruites panses i de tabac. En boca té plenitud de cos amb amargor suau i moderat i una textura sedosa. Perfecta per acompanyar postres amb xocolata com pastís sacher o tiramisú.

Maridatge: Brownie amb nous

Maridatge

Cafè i copa, van servir per acabar la jornada molt contents i agraïts a la companyia, que va tenir els seus orígens a Lleida. Moltes gràcies al Lorenzo per les seves explicacions, als representants del Grup que hi van assistir, al Josep Bové per la coordinació i a tots els amics que ens van acompanyar en aquesta gran vetllada.

Salut i bon aliments. La propera... Cava. Ja us ho explicarem.



Comentaris