Canelons de Nadal

El passat dia 23 de desembre, mentre el Barça li plantava 3 gols al Real Madrid, alguns socis del Celler van aprofitar per preparar els canelons que necessitaven per celebrar les festes de Nadal. Segons sembla van quedar molt bons així que compartim la recepta, que és una adaptació de la recepta original de la Dolorss Mateu.

INGREDIENTS (100 canelons):
  • 1,2 kg de llom de porc
  • 1,2 kg de pit de pollastre
  • 600 gr de carn de vedella 
  • 12 tomàquets
  • 6 cebes
  • 30 grans d'all
  • 300 cc de conyac
  • sal i pebre
  • oli d'oliva verge extra
  • 6 cullerades de mantega de porc 
  • 100 plaques de canelons
  • formatge ratllat (per gratinar)
  • 600 gr. de mantega (per la beixamel)
  • 600 gr. de farina (per la beixamel) 
  • 4 l. de llet (per la beixamel)    
  • nou moscada (per la beixamel)
PREPARACIÓ:

1. En una cassola de fang posar la mantega, oli, la ceba tallada, els alls, la carn trossejada i daurar.
Afegir els tomàquets pelats i partits a trossos, el conyac, una mica d'aigua, salpebrar i rostir a foc baix-mitjà fins que estigui la carn cuita. Més o menys una hora.

En aquest punt ens vam posar a veure el partit i vam deixar que el farcit temperés. 90 minuts després i amb la victòria assegurada ens hi vam tornar a posar.

2. Bullir les plaques dels canelons seguint les instruccions del fabricant, col·locar-les
esteses sobre un drap.

3. Posar en una cassola al foc la mantega, afegir la farina fent una massa espessa i anar incorporant la llet fins a obtenir una salsa lleugera. Proveu-la i corregiu-la de sal, pebre i poseu-hi nou moscada ratllada.

4. Picar el rostit preferiblement amb una picadora de carn, ja que si ho feu amb una trituradora elèctrica us podria quedar amb una pasta massa fina.

5. Barrejar amb una dotzena de cullerades de beixamel, posar en les plaques una mica de farciment, i enrotllem la pasta formant els canelons. Dependrà de la quantitat de farciment que hi poseu que us en surti 70, 100 o 130 canalons. Per a ser sincers, a nosaltres ens en van sortir 70, però es que els vam carregar una mica "massa".

6. En una safata de forn repartir pel seu fons una mica de beixamel, posar els canelons i abocar per sobre més beixamel. 

7. Abans de servir, escampar formatge ratllat, ruixar amb oli i gratinar.

Hi ha receptes de la iaia, de la sogra, del cunyat o del s
uperxef de torn que segur surten boníssimes però nosaltres vam fer aquesta i van sortir "de conya", així que la compartim i us la recomanem. Segurament l'any vinent tornarem a fer la anomenada XMAS cannelloni party. No se si amb aquesta recepta o una altra però l'activitat val la pena repetir-la.

Salut i visca el Barça.

Fotografia del últim caneló. Si ens descuidem una mica no us ho podem ensenyar.

Comentaris