El tamany si que importa: Catxopo

Que si Cordon Bleu, que si San Jacobo, que si Flamenquí... però res comparable al Cachopo. 
Sembla senzill: Carn arrebossada amb ou i pa ratllat, farcida de pernil i formatge, però cada recepta te les seves peculiaritats.
Cordon bleu és un filet de pit de pollastre arrebossat, embolicant un tall de pernil i de formatge Gruyere. El Sant Jacobo són dos filets de porc, normalment pernil cuit, entre els que s'hi afegeix un tall de formatge suau. Enrotllat passaria a denominar-se Flamenquí.
Però el protagonista d'aquesta entrada és el Cachopo: paraula asturiana (en castellà es refereix a un tronc sec i buit d'arbre) es refereix en la seva forma original a dos filets de vedella bastant grans i entre ells, pernil curat i formatge. El conjunt es menja fregit després de ser arrebossat en pa ratllat i ou, i se sol servir amb guarnició de patates, pebrots i/o xampinyons. Cal compartir-lo entre 2 o 3 persones, i tot i així pot sobrar-ne degut al seu gran volum.
El secret és com sempre la utilització d'una matèria primera de qualitat (bona vedella, pernil i formatge del bo) i de saber tallar ben prim i gran el filet, fregir-lo amb un bon oli d'oliva extra verge en una megapaella i treballar-se una guarnició de campió com va fer el JMR al nostre celler, deleitant-nos amb uns caragols a la gormanda i un catxopo de 25x40 cms, que feia impressió veure'l i un plaer menja-se'l. 
Un exemple més de que el tamany si que importa.
Salut i bons aliments companys.
PD: El proper divendres cata de vins del Celler Matallonga)

Compara el tamany del cachopo amb el iPhone que hi ha a dalt de la imatge


Comentaris